Особа која држи презентацију

Како да постигнете више уз аутоматизацију тока посла

Од запослених у корисничкој подршци до извршних директора, готово сви стручњаци троше превелики део радног дана – до пола радног дана – на непродуктивне, сувишне, ручне процесе који могу да се аутоматизују. Рутински, задаци који одузимају пуно времена чине да запослени на свим нивоима буду мање ефикасни, али паметна предузећа користе аутоматизацију тока посла како би се свима помогло да раде ефикасније.

Аутоматизација тока посла је срж модерног управљања пословањем, а његова основа су континуирано унапређивање технологије и брзе иновације. Како све више предузећа почиње да укључује аутоматизацију у своје пословне процесе и разуме њене предности, тржиште аутоматизације тока посла може само да расте. Технологија постаје све распрострањенија и софистициранија и све више предузећа ће користити аутоматизацију тока посла за креирање поједностављених, ефикасних начина рада, прекидањем многих делатности и стварањем конкурентне предности на својим тржиштима.

Шта је аутоматизација тока посла?

Ако користите софтвер за аутоматизацију тока посла који је одговарајући за ваше предузеће, ручне процесе као што су унос података, ажурирање друштвених мрежа и одговори на е-поруке можете заменити поједностављеним, аутоматизованим токовима посла који штеде време, смањују број грешака због чега ћете проводити мање времена у исправљању грешака и помоћи запосленима да се усредсреде на послове који ће имати већи утицај и стратешку вредност.

Помоћу аутоматизације тока посла можете да дигитализтујете и оптимизујете чак и процесе засноване на папирологији пословни процеси попут наручивања инвентара или одговарања на захтеве за одобрења. Свуда где се ваше предузеће сусреће са ручним задацима који се понављају, можете да користите аутоматизацију тока посла како бисте те процесе учинили успешнијим.

Ефикасна аутоматизација тока посла у пет једноставних корака

Уз одговарајући софтвер, аутоматизација ручних процеса може бити једноставна и изузетно корисна. Да бисте ефикасно елиминисали неделотворне ручне задатке и трансформисали начин на који ваше предузеће функционише, потребно је да знате који вас процеси коче, да разумете које су ваше могућности за аутоматизацију и да управљате имплементацијом, обезбедите обуку и мерите успех.

Користите ових пет једноставних корака за аутоматизацију токова посла:

  1. Сами изаберите процесе. Идентификујте процесе који су неефикасни, превише компликовани или прескупи, а затим их рангирајте и одаберите најбоље кандидате за аутоматизацију.
  2. Истражите. Како су друге организације аутоматизовале сличне процесе? Размотрите своје изборе за креирање и примену аутоматизованих токова посла – да ли треба да ангажујете IT стручњаке или пројектанти аматери у вашој компанији могу да користе алатку за аутоматизацију радног места са мало кодирања како би креирали сопствене моћне аутоматизоване токове посла?
  3. Управљајте променама и подстакните усвајање. Након покретања нових токова посла, важно је да се уверите да су усвојени у целом предузећу – што више људи користи аутоматизоване токове посла, то ће бити ефикаснији.
  4. Комуницирајте са својим запосленима и обучите их. Уверите се да сви знају да су имплементирани нови алати који ће им олакшати живот на послу. Наведите која им је документација потребна да би усвајање било лакше и каква им обука треба.
  5. Процените и дорадите. Одмах почните да мерите успех својих нових процеса. Праћењем унапред утврђених индикатора кључних перформанси, постаће јасно каква је ефикасност аутоматизованих токова посла и моћи ћете да извршите одговарајућа прилагођавања.

Подстакните изузетност помоћу софтвера за аутоматизацију тока посла

Сада када знате шта је аутоматизација тока посла, размислите о томе како можете да је постигнете и коју вредност ће вам то помоћи да генеришете. Најлакши начин да уведете аутоматизацију тока посла у своје предузеће је помоћу софтвера за аутоматизацију тока посла или помоћу услуге за аутоматизацију тока засноване на облаку.

Даје моћ правим људима

Ове технологије дају моћ развијања иновативних токова посла људима који најбоље познају ваше пословање: вашим запосленима, који имају искуство из прве руке са процесима који се аутоматизацијом могу убрзати и побољшати. Не мора да буде тешко. У већини предузећа, скоро сваки запослени може да буде пројектант аматер који користи технологију за аутоматизацију са мало кодирања или без кодирања за креирање моћних токова посла.

Важно је да потражите решење за аутоматизацију тока посла које је интуитивно, једноставно за коришћење и флексибилно. Идеално би било да имате технологију са унапред направљеним конекторима која вам омогућава да у своје радне токове уврстите велики опсег апликација.

Други начин за оптимизацију пословних процеса је коришћење технологије за развој апликација са мало кодирања која ће помоћи инжењерима, обичним пословним корисницима или руководиоцима у предузећу креирајте апликације за мобилне уређаје које су им потребне да остану повезани, да продуктивно раде и да и испуњавају могућности, без потребе за ослањањем на професионалне програмере.

Токови посла у облаку

Имајте на уму да алатке за аутоматизацију засноване на облаку нуде предности у односу на локалну опцију, као што су побољшана скалабилност и висок степен безбедности. Такође, софтвер за аутоматизацију тока посла треба да ради заједно са постојећим алатима за пословну аналитику у вашем предузећу, што олакшава надгледање учинка аутоматизованих токова посла.

Коначно, софтвер за аутоматизацију тока посла са могућностима за мобилне уређаје омогућиће запосленима да безбедно аутоматизују токове посла са било ког места и у било које време.

Како то функционише

Помоћу аутоматизације тока посла, корисници подешавају окидач за низ радњи. На пример, када се запосли нови запослени, може се креирати аутоматизовани ток посла који том запосленом одмах шаље поруку добродошлице и води га кроз поступак исправног попуњавања папирологије за нове запослене.

Корисници дефинишу низ задатака који су неопходни за обављање уобичајених пословних процеса. Након дефинисања, аутоматизовани ток посла извршиће додељене радње сваки пут када се појави наведени окидач.

Откријте боље начине рада

Подстакните сваког да користи креирана аутоматизована решења како би радни дан био максимално искоришћен уз услугу Microsoft Power Automate. Упослите токове – оно што се у услузи Power Automate назива аутоматизација тока посла – како бисте свим запосленима помогли да се ослободе задатака који се понављају и одузимају пуно времена и креирајте динамичан радни простор са бољом стратегијом.